Po konkurso?

Turbūt pasibaigė didelį ažiotažą tarp dizainerių sukėlęs konkursas Kauno arenos (kitaip "Žalgirio") logotipui sukurti. Rezultatą (?) matome. Simbolio-korio prasmė ir forma nepaaiškinama, todėl nelabai ką yra ir komentuoti. Vertinimo komisijai vadovavo arenos projekto autorius, architektas Eugenijus Miliūnas, tarp komisijos narių – Kauno „Žalgirio“ valdybos nariai, Kauno miesto savivaldybės bei televizijos „Sport 1“ atstovai, arenos architekto E.Miliūno studija bei  arenos renginių vadovas Renatas Načajus. Kaip matote – nei vieno dizainerio. O kam?

"Žalgirio" tinklapyje 2010-09-02 skelbta, kad sulaukus didelio darbo žmonių palaikymo ir susidomėjimo bei patenkinant pareikštą jų didelį norą kurti "Žalgirio" ir Kauno labui, konkursas "Mano arenos logotipo vizija" mėnesiui buvo pratęstas  (ironizuoju, aišku, nes retorika – kaip iš TSRS laikų). Pažadėta, kad "po konkurso visų dalyvavusių darbus patalpinsime specialioje galerijoje „Žalgirio“ interneto puslapyje". Pažadas, aišku, taip ir neištesėtas...

Komentarai

vidas sakė…
wtf? tam "bloge" apie kauno arena, tas "kauno arenos" "logo" jau "simtas metu" kaip "kabo"
vaidas sakė…
Atsiprašau už off-topic'ą (visada atsiranda komentuojančių ne į temą), bet noriu padėkot autoriui už šį blogą. Aktualus, įdomus ir naudingas.
Anonimiškas sakė…
Jeigu architekta, kuris minimum 6 metus studijuoja, daile, jos istorija kompozicija ir grafika sunku pavadinti dizaineriu, tada, kas jis yra?
Mantas sakė…
atsakymas y klausima anonimui: pasiruose? 3 2 1: JY GALIMA PAVADINTI ARCHITEKTU
Darius sakė…
nyku... prie ko čia tas korys, septynetas????
Jokio optinio balanso, viskas kažkaip svyra.
Linojos ir tarpai tarp šešiakampių man kelia daug abejonių...
Tomas sakė…
Kas nesuprato, paaiskinsiu koncepcija: arena yra kaip korys, pilnas medaus, prie kurio visos sirses ir kiti panasus vabzdziai tik ir taikosi prilipti. Puse pinigu jau isisavinta (pilka spalva), bet kita puse (zalia spalva) dar tebelaukia.
Anonimiškas sakė…
o jei rimtai, tai iš kur čia ta informacija, jog čia jau išrinktas logo? Šitie koriai tikrai jau laaabai senai kaunasarena.info įdėtas. Manau, jog čia tik kažkoks pirminis senas variantas, kuris neturi nieko bendra su tikruoju būsimu logo. Tuo labiau, jog jokios info nesimatė, ir čia tik spėliojimai parašuti be jokios konkrečios informacijos...
Anonimiškas sakė…
p.s. tuo labiau, kad arena vadinasi Žalgirio, o ne Kauno.
Anonimiškas sakė…
logotipas sukurtas 2008 metais, pagal pono Miliūno sumanymą dengti areną "korio" tinklu. logotipas ir visa e-svetainė (pastaroji jau perdaryta) sukurta siekiant kuo greičiau ir tiksliau informuoti visuomenę apie procesus, susijusius su arenos projektavimu bei realizavimu. logotipas ir e-svetainė sukurti trumpalaikiui projektui, kai arena dar neturėjo pavadinimo ir buvo įvardyta kaip "Kauno miesto daugiafunkciniai pramogų ir sporto rūmai KAUNO ARENA".
naujasis ŽALGIRIO ARENOS logotipas nežinomas. konkursas įvyko, darbai pristatyti, tačiau Žalgirio arenos valdytojai vis dar turi vidinių svarstymų, todėl atsakymo tenka laukti ilgiau nei buvo paskelbta.

pagarbiai
Skrandis
Anonimiškas sakė…
dar Jums, kaip dizaino docentui, norėčiau padėlioti tokius lyg ir taškus, kuriuos susiejant ir gal neperskubant su išvadomis turėtumėte šiek tiek kitokią nuomonę:
1. http://www.kaunoarena.info/images/c22(ZALIA)_renamed_7663.jpg arenos vizualizacija
2. daugiafunkciniai pramogų ir sporto rūmai (pabrėžčiau žodį "daugiafunkciniai")
3. laužyta arenos forma

pagarbiai
Skr
Dizainologija sakė…
Ačiū už patarimą. Turėsiu omeny. Neskubėsiu.
Dizainologija sakė…
Kažkaip netyčia užtikau viešojoje erdvėje šio ženklo autoriaus įrašą, tad istorijai dedamas taškas (nežiūrint, kad tebegyvuoja viena kitą dubliuojančios svetainės kaunoarena.info ir zalgirioarena.lt). Visų čia dėstytų prielaidų atsiradimo priežastis - "Žalgirio areną" administruojančių darbuotojų nenoras dalintis informacija.

2010 m. gruodžio 10 d.
Gediminas "Skrandis" Banaitis (VDU dizaineris): kad baigtume cirkus:
logotipas sukurtas 2008 metais, pagal pono Miliūno sumanymą dengti areną "korio" tinklu. logotipas ir visa e-svetainė (pastaroji jau perdaryta) sukurta siekiant kuo greičiau ir tiksliau informuoti visuomenę apie procesus, susijusius su arenos projektavimu bei realizavimu. sukurta NEMOKAMAI (pastaba skirta Dovilei Survilaitei). logotipas ir e-svetainė sukurti trumpalaikiui projektui, kai arena dar neturėjo pavadinimo ir buvo įvardyta kaip "Kauno miesto daugiafunkciniai pramogų ir sporto rūmai KAUNO ARENA".
naujasis ŽALGIRIO ARENOS logotipas nežinomas. konkursas įvyko, darbai pristatyti, tačiau Žalgirio arenos valdytojai vis dar turi vidinių svarstymų, todėl atsakymo tenka laukti ilgiau nei buvo paskelbta.

Populiarūs įrašai