Vieno logotipo istorija

Iš VST ir RST suformuotas naujas Lietuvos elektros gigantas Lesto praeitų metų rudenį nusprendė tyliai, greitai ir nebrangiai susikurti logotipą ir kreipėsi į ...crowdSPRING. Paskyrė premiją – 700 USD (~1800 Lt, tik už pirmą vietą) ir terminą – dvi savaites. Lietuvoje apie šį konkursą – bent jau internete – info nebuvo. Tačiau iš 522 (!) iš įvairių pasaulio kampelių suplaukusių pasiūlymų Lesto niekas nepatiko ir ji atsiėmė numatytą premiją.

Po šios nesėkmės dizainerių paieškos tęsėsi Lietuvoje (per agentūrą "Clinic212" (kurią įkūrė "Alfa Media" rinkodaros direktorė Jolanta Pupkevičienė (buv. "MG Baltic Investment", "Aprangos", "Sarmos"rinkodaros direktorė). Galų gale logotipą kompanijai sukūrė dizaineris Zigmas Butautis ("Baltos lankos").

Istorijos moralas – pradžioje "svetur žolė žalesnė", vėliau savam krašte ir tvoros pražydo. Visgi man – ruošiančiam dizainerius profesionaliam darbui – neramu (švelniai tariant): kaip studentams įrodyti, kad jie Lietuvoje reikalingi, jei vietiniais specialistais net valdiškos įstaigos nepasitiki? Turbūt nieko keista, kad kasdien iš Lietuvos išvyksta ~130 žmonių...

Komentarai

Mantas sakė…
tai jau tikrai, kad neramu :/
pow sakė…
o tai kiek Lietuviams sumokėjo už logotipą? :)
Albertas sakė…
Tikrai idomu, kiek "atsistojo" lietuviams sumoketi uz logo?

Kitas variantas, aisku, galejo zmones paskelbti "konkursa" tiesiog pasisemti ideju...

O kai jau pasiseme, tai aiskiai suformuluoti, ko nori pas lietuvius...
Edvardas sakė…
Labai kukliai norėjo Lesto prasisukti, bet va ir rezultatas, kad iš 500 paraiškų niekas nepatiko. Įtariu ten kvalifakacijos įrodymų iš dizainerių neprašo :)

Butaičio logo patiko. Elegantiškai, su laikmetį atitinkančia tipografika.

Dėl kainos, tai įtariu top secret ir nesužinosim.
Anonimiškas sakė…
O kam ta "O" raidė logotipe kaspinėliu perrišta?
Edvardas sakė…
Manau, kad VST ir RST tinklų sąjungai iliustruoti.
Anonimiškas sakė…
manau pagirtinai pasielge, reikia ieskoti produktu ne tik Lietuvoje, o jei ruosi dizainierius, kurie sugebia dirbti tik LT, tai cia jau tik Jusu problema ir deja, bet jusu studentu taip pat
Dizainologija sakė…
toks įspūdis, kad skaitėte tik pusę pranešimo. "dizainerius, kurie sugeba dirbti tik LT" - o tai kas sukūrė logą? taivanietis?
Marius Bartkus sakė…
Su Lietuvos dizaineriais, manau, viskas gerai. Ir su ju paruosimu viskas daugmaz tvarkoje.

Bet su grafinio dizaino profesinio prestizo kelimu, su kulturos ir profesionalumo propagavimu valdiskose istaigose - cia jau liudniau. Nes i logotipa ziuri tik kaip i kazkoki "grazu/negrazu" menini kurineli.
Svietimo veiksmu truputi truksta, mano subjektyvia nuomone.

Populiarūs įrašai