Big Bang


Vilniuje praūžė dizaino taifūnas - "Icograda Design Week" + "ED Awards". Renginiai išties buvo įspūdingi, praėjo sklandžiai ir manau, kad lietuviškas blynas neprisvilo. Konferencijos buvo įdomios ir kas būtų norėjęs, būtų įėjęs ir be mokesčio. 


Visgi negaliu nepastebėti dviejų liūdnų faktų – renginiai VISIŠKAI nesudomino tiek mūsų žiniasklaidos (googlas neleis man sumeluoti), tiek verslininkų bei politikų. Taip, atidaryme Rotušėje dalyvavo Vilniaus meras; taip, konferencijos atidaryme pasakė kalbas du ministrai, kurie po pirmo pranešimo išskubėjo tvarkyti valstybės. Ir tai viskas :( "Lava Design" siela Paul Hughes šią asimetriją (dizainerių vs verslininkų/politikų santykis) taip pat pastebėjo. Kurgi mums varžytis su madų festivaliais, į kuriuos taip veržiasi mūsų politinis/verslo elitas (ir ne tik). Neprošal priminti, jei jie užmiršo, kad dizainas kuria pridėtinę verslą ir reputaciją VERSLUI, ir kad dizainas, o ne pigi darbo jėga, gali "ištempti" Lietuvos ekonomiką.

P.S. Kiek prislopo tinkloraščio veikla, nes "Mata Hari" veikla sudomino Mokesčių inspekciją, kuri atsiuntė ne bet ką, o Operatyvinės kontrolės (!) inspektorių grupę (t.y. apsilankymas be perspėjimo). Matyt kelių žmonių studija ir esame tas mistinis šešėlis, kuris slepia milijonus…

Komentarai

Anonimiškas sakė…
"Konferencijos buvo įdomios ir kas būtų norėjęs, būtų įėjęs ir be mokesčio." Kaip suprasti šį sakinį? Aš tai norėjau. Tai kaip dabar man jaustis?
Anonimiškas sakė…
Jaustis kaip neišnaudojusiam progos :)
frogsign sakė…
man trūko info, nes nebuvau girdėjęs apie nemokamus renginius. Kur išvis skelbiama apie panašius renginius?
Anonimiškas sakė…
info apie rengini praktiskai visiskai nebuvo...
Anonimiškas sakė…
Neturiu komentaru - mokesciu inspekcija! - siaubas! Taip, Robertas yra didziausias ir pavojingiausias zmogus Lietuvoje, tampriai susijes su finansinemis machinacijomis - geda mokesciu inspekcijai turetu buti.
Suzlugdykime Roberto veikla ir apie dizaina Liettuvoje isgirsite tik uzsienio vadoveliuose ir karta per metus:)
Unknown sakė…
Keistas akcentas: pranešimai įdomūs ir kas, norėjo, galėjo įeiti nemokamai - na, autobusu irgi galima važiuoti be bilieto, nemokamai. Normaliai mąstančiam žmogui aišku, kad viskas turi savo kainą. Kaina buvo nemaža, sutinku, bet buvo taip įdomu, kad visai pamiršau, kiek sumokėjau. Nesigailiu nei kiek. Gal pasirodys kokia medžiaga iš tos konferencijos?

Populiarūs įrašai