Jaunojo dizainerio prizas 2011

Pirmą kartą Lietuvos istorijoje "Jaunojo dizainerio prizą" (4000 Lt), funduotą LR Švietimo ir mokslo ministerijos, laimėjo:
  • Pramoninio dizaino kategorijoje - Arūnas Sukarevičius (VDA Dizaino katedra,  darbo vadovas - doc. Povilas Juškaitis) už projektą "Krėslas su kišenėmis".
  • Grafinio dizaino kategorijoje - Laima Griciūtė (VDA Kauno dailės fakultetas, darbo vadovas - prof. Jonas Venckūnas) už projektą "Vizualinės priemonės gamtosaugine tema".
  • Rūbų dizaino kategorijoje - Dainius Bendikas (VDA Kostiumo dizaino katedra, vadovė - prof. Jolanta Talaikytė) už projektą "Mėnulio vienuolis".
Komisiją sudarė - Sandra Straukaitė, Vitalis Čepkauskas, Marius Urbanavičius (VDA DIC), Vytautas Puzeras ("Puzero"), Nauris Kalinauskas ("Contraforma"), Aidas Urbelis ("Ai-Du Branding") ir Paulius Gasiūnas.

Komentarai

Patekau i situacija sakė…
Aš dažnai girdžiu, kad dizainas yra "problemos sprendimas" (pats su tuo kategoriškai sutinku ir nesutinku vienu metu, nes nežinau nei kas yra tas dizainas, nei kas žino, kas tas dizainas). Gal kas man paaiškins, kokios čia problemos buvo išsprestos? Tikuosi problemos buvo išsprestos, ir jas galima braukt iš problemų sąrašo.


Pasimetęs dizaineris(?)
Dizainologija sakė…
Reikėtų klausti komisijos narių. Internete be vargo rasite jų adresus.

Populiarūs įrašai