Du broliai keistuoliai

Lietuvoje yra du tylūs keistuoliai. Du keisto identiteto bankai. Tai – "Medicinos bankas" ir "Šiaulių bankas". 

"Medicinos bankas" savo veiklą pradėjo 1992 m. lapkričio 24 d. Nuo 2006-ųjų pagrindiniai banko akcininkai – paslaptingasis lietuvis–šveicaras Saulius Karosas, valdantis 87,82 % banko akcijų ir "Western Petroleum Ltd." (t.y. tas pats Saulius Karosas) – 9,87 %.

(Iš banko tinklapio) banko misija – "padėti klientams kurti bei vystyti nuosavą verslą finansuojant jo augimą", banko tikslas – "užtikrinti pelningą ir stabilią banko veiklą, prioritetą teikiant smulkaus ir vidutinio verslo aptarnavimui", banko vizija - "lyderiaujantis ir inovatyvus partneris smulkiajam verslui", tikslinis klientas – "mikro, mažos ir vidutinės įmonės".

Ir nė žodžio, kuo čia dėta medicina. Visgi, dievaži, su tokiu klaidinančiu pavadinimu, kuris ir šiaip jau apynasris vystymuisi ir vizualiniu identitetu, kurį sudaro rudas "Art Nouveau" stiliaus "Benguiat" šriftas už 29 USD, solidaus identiteto nesukursi.

 "Šiaulių bankas" įkurtas 1992 m. vasario 4 d., akcininkai:
ERPB 22.44%
Gintaras Kateiva 7.16%
Algirdas Butkus 5.17%
UAB "SLEZVB" (super pavadinimas!) 4.35%
Vincas Montvila 4.14%
AB "Alita" 3.38%
AB "Eglės sanatorija" 2.96%

Labai keistas šio banko identitetas – à la senovinis heraldinis kartušas, su labai "neskaniai" išraitytais banko inicialais (kur "Š" pametė ˇ (diakritinį ženklą, vadinamą karonu arba hačeku) bei keista karūna, derinamas su šiuolaikiniu ir banaliu "Times" šriftu. Ką tuo norima pasakyti? Kad bankas įkurtas labai senai (žr. įkūrimo datą)? Kad turi kilmingas šaknis? Kas tuo patikės? Kad bankas pilkas ir niekuo neišsiskiriantis kaip "Times"? Kad bankas orientuojais į praeitį, kurios neturi, o ne į dabartį? Labiau įtikinama.

Komentarai

Albertas sakė…
SLEZVB, speju Siauliu LEZ valdymo bendrove...
Anonimiškas sakė…
http://www.adf.lt/apie-logotipa-ka-jis-reiskia

O gal kazka apie si logotipa?
Anonimiškas sakė…
Karuna pasiskolinta nuo Šiaulių herbo

Populiarūs įrašai