Żyleta jest zawsze z Wami!

Šiandien Kaune Tauragės "Tauras" žais Europos taurės turnyro kvalifikacinio etapo rungtynes su olandų "ADO den Haag" ekipa. Nors lietuvių varžovai iš Olandijos, juos į Kauną palaikyti atvyksta palaikyti ir pagarsėję Varšuvos "Legia" klubo aistruoliai - mat pasirodo "ADO den Haag" klubo fanai glaudžiai bendrauja su "Legia" ekipos fanais. Štai kokia draugystė!
Bet aš ne apie tai. Unikali yra "Legia" fanų "britvinė" atributika ir šūkis "Żyleta jest zawsze z Wami" ("Britva" visada su jumis!"). Vėliava su šiuo šūkiu atsirado dar 1985 m. pavasarį. Tuo metu Varšuvos "Lenkijos kariuomenės maršalo Juzefo Pilsudskio" vardo stadione, kuriame ir žaidė "Legia", buvo didelis reklaminis skydas, reklamavęs lenkiškus "Polsilver Iridium" skutimosi peiliukus. Po ja esančiame tribūnos sektoriuje, kurį taip ir vadino – "Sektor pod żyletą" (Sektorius po "britva") – rinkdavosi ištikimiausi ir aršiausi klubo fanai. 
Kartą lenkų televizijos "Sporto apžvalgoje" ši tribūna buvo pavadinta blogio lizdu ir pasiūlyta, kad geriausiais būdas šį blogį įveikti – nuimti "Polsilver Iridium" reklamą. Protestuodamas, kad griaunamas jų identitetas, "Legia" klubo sirgalius Jacek Sitek su savo drauge Elvyra (sic!) padarė vėliavą su užrašu "Żyleta jest zawsze z Wami" ir ja ėmė palaikyti komandą. Taip šis šūkis bei skutimosi peiliukas jau 25 m. yra neatsikiriama "Legia" fanų identiteto širdis. Žavi identiteto kūrimo istorija.

Komentarai

Dž. sakė…
Piktose rankose ta britva.

Kodėl „sic!“?
Dizainologija sakė…
nedaug ant svieto yra merginų, kurios būtų futbolo fanatikės. šios dienos "legia" fanų desanto tarpe nemačiau nei vienos.

Populiarūs įrašai