Klounai be sienų

Galvojau, kad toks 90-ųjų pradžios "liaudies menas" jau išnyko, pasirodo ne. Ir praktikuoja jį ne kas kitas, o galingasis "Lietuvos paštas" (skrajutę radau "Lietuvos pašte").


Keistas kobrendingo pavyzdys, kai "GeneralFinancing" ("Société Générale" padalinys!) ne tik pats subjauroja savo komunikacinę žinutę, bet dar ir skandina partnerį "Lietuvos paštą" (vien ko vertas deformuotas LP logotipas! Kiekvienos save gerbiančios kompanijos brandbooke yra įrašas, draudžiantis iškraipyti logą).


Na, pasižiūrim: žinutė - iš sienos išeinantis lengvai išgėręs tipas su sovietdisko epochos megztiniu, apsvaigęs iš laimės pašto dėžutei rodo banknotus, už kuriuos svajoja nusipirkti du teptukus, kibirėlį dažų ir keistai nupieštas mini kopetėles. Tai turėtų vadintis paskolos remontui reklama. Fu kaip primityvu :(


Kompozicija: tiesus, kaip kuolas tipas, centre pašto dėžutė (?), technika - "Photoshopus vulgaris" su iš koto verčiančiais šešėliukais, šriftas ir spalvos - banaliau nebūna...Idėjai ir geram atlikimui krizės nualintiems finansininkams pinigų neužteko, pagalvojo - varguoliams lietuviams sueis ir toks, stovės eilės prie kreditų, kaip sovietiniais metais prie produktų.


Žodžiu, ką čia analizuoti, bet kuris moksleivis, pažaidęs kokį "Rage" ir pamatęs štai tokį dizainą suprastų, kad realybėje dėdės kažką gliučina...

Komentarai

jane doe sakė…
naginubetrimtai.
visiškai nepatraukli reklama, sukurpta turbūt per 15 minučių.
erikas sakė…
Nemanau, kad per 15 minučių, tačiau estetikos ar bet kokio patrauklumo nėra. Manau iš didelio rašto viskas išėjo ir gavosi kaip visada :)
Inga sakė…
Ačiū, prajuokinai. TIk ar verta aukoti tiek laiko analizuojant tokius sh. ? Del sovietdisko epochos megztuko paprieštarausiu. Čia buvo bandoma vaizduoti klasikinį „argyle“ (arba argyll) audimo raštą. Tuo net neabejoju.
Rokiškis sakė…
Ponas, tamsta pažiūrėkite kada prie progos pašto ženklus, kuriuos Lietuvos Paštas leidžia. Suprasite, kad šita reklama - tai didžiulis pasiekimas, kuriuo Lietuvos Paštas galėtų netgi pagrįstai didžiuotis :-)

Populiarūs įrašai