POPulizmas



Kažkaip Lietuvoje tyliai praėjo 2010 m. skelbtas vienintelės Europos institucijos, įsikūrusios Lietuvoje - Europos Lyčių lygybės instituto (European Institute for Gender Equality) - logotipo kūrimo konkursas.

Kaip jau įprasta EU, tokio tipo konkursai yra skelbiami studentams ir visiems prijaučiantiems grafiniam dizainui. Konkursui buvo atsiųsta 1600 projektų. Jį laimėjo pradinės mokyklos mokytojas iš Prancūzijos Guillaume Danjou, antrą vieta buvo skirta dizainerei iš Lenkijos Zofijai Szostkiewicz. Apie trečią vietą  nieko nepranešama. 

Už pirmą vietą nugalėtojas gavo 1000€, antrai-trečiai skirta 750€ ir  500€ atitinkamai + visiems trims buvo apmokėtos kelionės į Vilnių į prizų įteikimo ceremoniją išlaidos.

Su šimtuku atrinktųjų galite susipažinti čia.

Logotipo atrankos komisijos vertinimu (kas buvo komisijos nariai, informacijos neradau), laimėjęs G. Danjou sukurtas logotipas ne tik taps įkvėpimo šaltiniu, bet ir geriausiai atspindi instituto siekį gerinti lyčių lygybės situaciją bei komunikuoja pamatines ES žinias. 
Kuria visi - gerai tai ar blogai? Ko gero tai populistinis žingsnis, kurio potekstė "mes (politikai) juk esame arti liaudies, mes nesame užsidarę dramblio kaulo bokšte". 

Gerai dar, jei ženklas išrenkamas toks, kaip šiame konkurse, bet pažiūrėjus į mūsų būsimo pirmininkavimo ES logo kūrimo konkursą reikia turėti ir validolio tabletę.








Komentarai

Edvardas sakė…
pataisykit nuorodą į pirmininkavimo konkursą. arba ne, sutaupysit dizaineriams validolio :) žinau, mačiau, baisu.

Populiarūs įrašai