Kodėl aš negeriu "Dvaro" pieno?

Todėl, kad nemėgstu kičo, įkyraus zyzimo ir kad mes laikomi kvailiais.

Kičas: disonuojančios spalvos, iliustracijoje kakofoniškas montažas iš trijų ar daugiau skirtingų laikmečių vaizdų: mergaitė, ko gero, "pasiskolinta" iš kokios nors pasakų knygos, dvaro pastatas kažkodėl "sukursyvinintas" (griūna kaip koks Pizos bokštas, ypač tai matyti jį lyginant su 0.5 l pakuotės dvaru), juodmargės - neteisingoje perspektyvoje.

Šriftas: žiaurus mėlynas kontūras aplink "Dvaro", penki skirtingų epochų ir stilių šriftai (pvz. naudojamas nieko bendra su norima perteikti epocha neturintis Amerikos pakelės motelių ir restoranų šriftas "Santa Fe"), ant "š" nuvažiavusios "varnelės" (moksliškai – karonai arba hačekai). O pagirti galima už lietuviškas kabutes.

Stilistinės klaidos: "3,5 Ne mažiau kaip % rieb."

Įkyrumas - tris kartus kartojamas "natūralus".

Miglos pūtimas: "Dvaro" Natūralaus pieno tradicijos", pakuotės šone gi perskaitysite "Pasterizuotas". Nežiūrint to, kad pieno pasterizavimo technologiją dar 1886 m. sukūrė vokiečių chemikas Franz von Soxhlet, niekur neradau informacijos, kad ši technologija buvo naudojama ir Lietuvos dvaruose. Ir joks jis ne dvaro, nes gaminamas pramoniniu būdu. Tarp kita ko – ar yra Lietuvoje prekiaujama ir nenatūraliu pieno?

Komentarai

Dievas sakė…
Zmogau, tau tikrai kazkas negerai, kimbi prie paprastos pakuotes, kuri neitiko mat tau ir del to nepirksi sio pieno? Geriau i baznycia nueik. Na, o jei rimtai, tai cia vienitelis pienas, kuris yra 1litro pakuoteje, nes tie visi Naminiai ar Vilkiskiu pienines pienai buna 0,9l, o pakuote yra tokia pati, aisku jie tai paraso, bet man asmeniskai yra per mazai to 0,9l todel perka litra. O cia del tu pasterizavimo technologiju ir t.t. as manau labai visiems suprantama, kad sito pieno dvare jokiam negamina, gal gamino pries 200metu, bet su savo senomis technologijomis, dabar pasterizuoja piena su pasikeitusiomis technologijomis, o del naturalaus ar nenaturalaus, tai prekybinikai turi galvojo, kad ne naturaliomis salygomis ir aplinkybemis yra gaminamas, o kad jis pats yra naturalus ir jame nera jokiu koncervantu ar vitaminu E
Erikas sakė…
Robertai, galiu pasakyti tik tiek, nei „Pieno žvaigždės“, nei „Žemaitijos pienas“ gražių ir logiškų pakuočių nenori. Ir šiaip retas, kas Lietuvoje to nori. Kiek esu dirbęs pagal „brief'ą“, niekas nieko nepasirinkdavo. O jei pasirinkdavo tikrai ne mano ir ne pagal savo parašytą „brief'ą“. Nežinau, ar akcininkams ar direktoriams netinka. Esu tikras pakuotė tokia, kokią sumaketavo marketingo skyrius, o dizaineris buvo tik Photoshopo ir Illustratoriaus „valdytojas“. Sėdi ir tyli, nes negali pasigirti, kad jis tokią kūrė :) O man Jūsų „blog'as“ tinka ir patinka. Nėra ko visiem galvoti, kad visas didelių vietinių kompanijų dizainas yra toks, į kurį reikia lygiuotis.
Albertas sakė…
Sveiki, Robertai!

Viena iš pieno rūšių yra „natūralus“ - t.y. toks, kurio riebumas >3 proc. (karvių duodamo pieno riebumas būna nuo 3 iki 3,8 (gal 4) proc.), taigi susumavus ir gaunasi 3,2-3,5 proc. riebumo pienas vadinamas „natūraliu“ arba galima vadinti „nenugriebtu“ (nes, kaip žinia, riebalai susiformuoja viršuje).

2,5 % ar 1 % jau nugriebtas...

O kalbant iš marketinginės pusės, manau, kad bent Lietuvoje, kaina ir viešųjų ryšių kampanijos turi didesnę įtaką nei pakuotės dizainas.
Anonimiškas sakė…
Nežinau kur pasiūlyt nuorodą, tai rašau čia. Jums turėtų patikti :) http://www.cracktwo.com/2012/07/helvetica-heroes-43-pics.html
Anonimiškas sakė…
Aš tai geriu tą Dvaro pieną, dažniausiai, nes man patinka dvaro pieno kokybė, o etiketę įsiminiau kažkaip savaime, dabar iš tolo patraukia dėmesį, nors iš arčiau net nebandžiau po ją "knisinėtis" ir "rakinėtis", kur ir kuris ten pastatas pasviręs...
Anonimiškas sakė…
Gerb.
O ar visgi yra tam tikra lietuviškos rinkos pieno produktų hierarchija, atsižvelgiant tik į jų pakuotės dizainus? Kurių prekės ženklų verčiau neįsisavinti į organizmus, o kurie jų dizain-politkorektiški?

Populiarūs įrašai