Helvetikos nukarūnavimas


Šrifto dizaineris Christianas Schwartzas (Schwartzco Inc.) 2012 m. sukūrė šriftą, prieš kurį nublanksta garsioji Maxo Miedingerio "Helvetica" (1957 – 1958). Tai "Neue Haas Grotesk". Tik pažvelkite ir įvertinkite - neprilygstamas tipografijos šedevras.

Komentarai

Anonimiškas sakė…
Nelabai suprantu kaip helvetika nukonkuruoja helvetiką. Neue haas grotesk yra originalus helvetikos pavadinimas 1957 (pavadinimą 'helvetica' Haas type foundry suteikė tik dėl to kad šriftas turėtų didesnį tarptautinį pasisekimą), o šiandieninė prieinama atmaina sukurta Schwartzo, kurią jūs čia pateikiate yra ta pati helvetica, tiesiog išsaugoti keletas parametrų, kurie buvo prarasti kuriant skaitmeninę taip plačiai žinomos helvetikos versiją. Tai tiesiog nelabai supratau ką norėjote pasakyti, nes čia ne nukarūnavimas, o greičiau sosto pasidalijimas tarp giminaičių.
Jei kalbėti apie realų nukarūnavimą, siūlyčiau geriau parengti įrašų apie tai kokius gėrius dabar nemokamai ( o taip, ne visi geri šriftai mokami ) dalina google webfonts. Ir kaip tai tiesiogiai įtakoja revoliuciją interaktyviame dizaine. Helvetiką galima vadinti klasika, ekranų dizaine reikia pripažinti ji jau šiek tiek nukarūnuojama. Spaudoje žinoma su ja neprašausi, na bet bendrai paėmus jos aukštinimas jau kelia nuobodulį.
Anonimiškas sakė…
Čia tas pats, kas lyginti pirmąją Helvetiką su Neue ir sakyti, kad pastaroji „yra nukarūtuojantis šedevras". Arba pirmąją Helvetiką su Akzidenz Grotesk ir t.t. Naujos versijos aptvarkytos, atrodo truputį geriau nei senos, bet nieko daugiau.
Anonimiškas sakė…
Kas atsitiko, kad pateiktame pavyzdyje skiriasi bold didžiosios R raidės stilius.
Dizainologija sakė…
Neue Haas Grotesk kai kurios raidės turi "Alternate" versijas: http://www.christianschwartz.com/haasgrotesk.shtml
Dizainologija sakė…
Christiano Schwartzo (mano nuomone - geriausias nūdienos tipografas) 2010 m. "Neue Haas Grotesk" rafinuotesnė, estetiškesnė ir geriau pritaikyta skaitmeniniam pasauliui nei Maxo Miedingerio "Helvetica" (a.k.a Neue Haas Grotesk 1957). Tai tas retas atvejis, kai koveris pralenkia originalą (kaip tai įvyko, kai pvz. Joe Cockeris perdainavo bitlų "With a litlle help to my friends").
Dėl jūsų pasiūlymo - ar jums kas trukdo tai padaryti pačiam?
Dizainologija sakė…
"Helvetica" (Haas) buvo sukurta tam, kad konkuruoti su "Akzidenz Grotesk" ("Berthold"). Tuomet šriftų nebuvo įmanoma nušvilpti, šriftus kompanijos pirkdavo ir tai buvo geras pajamų šaltinis.
Anonimiškas sakė…
Cockerio "With a Little Help From My Friends" versija pranoko originalą? Gana originali nuomonė :)
Anonimiškas sakė…
Pirma, tai aš esu pati, o antra jei apsiemate švietėjiškos misijos, tai jūsų ir pareiga pasirūpinti kad ji būtų ir naudinga ir neklaidintų žmonių, tikrai yra gerų jūsų įrašų, bet tokie kaip šis - skirti feisbuko statuso paperdimams, visai nedizainologiška :)
Dizainologija sakė…
Kai nebijosite slėptis po anonimiškumo kauke, tuomet žinosiu su kuo kalbu - juo ar ja. Antra - niekas jūsų nei verčia sutikti su mano nuomone, nei lankytis čia, skaityti "paperdimus" ir gaišti savo brangų laiką.
Mykolas sakė…
Sutikčiau su damos nuomone – nukarūnavimu to nepavadinčiau. Sakyčiau, kad tai tėra dar vienas narys Grotesk šriftų kategorijoje tarp Berthold Akzidenz Grotesk, Frutiger'io Univers ir tos pačios Helveticos. Tačiau, jei geriau veikia žemos raiškos ekranuose, tai valio.

Populiarūs įrašai