Požiūris į estetiką ir šiek tiek semantikos

Kaip dabar yra...
Keisti kartais atrodo tie dizainerių sprendimai... Grožio salono iškabos pavadinimas be jokio sąžinės estetikos graužimo ėmė ir užlipo ant neuždažytos pastato dalies. Pritrūko pinigų ar skriestuvo? Vaizdo semantika - klausimas ar potencialiam klientui po taip suvokiamo grožio norėtųsi į šį saloną užsukti (juk jus irgi pagal tokį metodą "pagražinti" gali). Bet, matyt, nei Lietuvos klientams, nei verslininkams tai visai nėra svarbu.
...ir kaip galėjo būti.

Komentarai

Albertas sakė…
Robertai, su visa pagarba Jums, man nepatinka tas kiaušinis.
Ir apskritai tokie sprendimai, kai atsiranda nenatūralios (lyg nuo oro nuleistos) formos – su logotipu (užrašu) nesusišaukia...

O sprendimas toks pasirinktas suteikia trimačio užrašo efektą – ar ten kartais ne tūrinės raidės?

Galų gale, manau, kad geriausia būtų buvę sutalpinti į esamą plotą...

P. S. O ar savivaldybės archinektas neturėjo „palaiminti“ tokio sprendimo?
Arunas sakė…
Ir man pirmas variantas priimtinesnis. O antrasis gavosi ale "pagal kliento logiką": Kodėl lape ten tuščia vieta liko? Įdėkime ką nors arba bent jau taip išdidinkite, kad lapas visas būtų užpildytas.
Anonimiškas sakė…
Arba raidės mažesnės, arba fonas didesnis. Arba susitarkit su kaimynais. Mano nuomone, geriau jau antras variantas. Tai yra mažesnė blogybė. Taip pat manau, lankas galėtų užsibaigti po paskutinės raidės (kaip prasideda šiek tiek prieš pirmąją).
Mykolas sakė…
Aš gal atvirkščiai, mėginčiau kilstelti visą iškabą aukščiau, kad ta skiriamoji dažų linija eitų per x-height'o vidurį. Galbūt tai atrodytų daugiau kaip tvirtas sprendimas, o ne atsitiktinė klaida.
Anonimiškas sakė…
Antras variantas tikrai pigokai atrodo ir pjaunasi su pastato charakteriu (juk jame vien tiesios linijos). Architektas tokį lanką atmestų kaip eilinį kliento kaprizą. O pirmasis variantas yra kultūringas ir akių nebado. Apskritai originalas nėra toks plokščias ir tiesmukas, todėl nesuprantu kaip paprasta laiko ženklus demonstruojanti siena tapo kažkuo smerktinu ir nepatraukliu? Dauguma tradicinių natūralių tinkų taip atrodo. Baisiau yra tai, kad pirmas aukštas numaliavotas euroremontine persikine spalva, bet niekam tai nekliūna.

Populiarūs įrašai