Rebrendingas arba perpozicionavimas

Ukrainos pasipriešinimo armijos (1942 - 1949) vėliava
Rebrandingas (perpozicionavimas) aktyviai taikomas ir šiuolaikinėje geopolitikoje. Pvz. Rusijos žiniasklaida, DNR ir LNR vadovybė ir jų kariai ukrainiečių tautą perkvalifikavo į benderovcus (S. Benderos pasekėjus) ir fašistus, o jos valdžią – į chuntą. Mat kitu atveju kažkaip neįtikinamai skambėtų kvietimas kovoti su broliais slavais ukrainiečiais. Politinis marketingas.

Įdomu tai, kad minėtose pusėse niekas ir nesigilina, kas toks buvo S. Bendera, ar jis nusikaltęs rusų tautai, ar bent jau į faktą, kad patys fašistai jį įkalino Zaksenhauzeno konclageryje.

Tai, ką mes stebime Rusijoje ir R.Ukrainoje dabar, kaip du vandens lašai panašu į 1991 m. įvykius tuometinėje Jugoslavijoje.


P.S. Keli žodžiai apie asmenybės dvilypumą (šizofreniją). Įdomu stebėti Rusijos kolektyvinės asmenybės ir mentaliteto dvilypumo apraiškas, pvz. šalies vėliava carinė, o himnas sovietinis, Sverdlovsko miestui grąžintas Jekaterinburgo vardas, o sritis taip ir liko Sverdlovsko, sporto klubai ir toliau vadinami "Krylja sovetov", "Dinamo" (šį sukūrė KGB) ir pan., laikraštis"Komsomolskaja pravda", metro stotelė "Komsomolskaja" ir t.t.

Rusija per ketvirtį amžiaus taip ir nenubrėžė takoskyros tarp to, nuo ko ji atsiriboja ir tų vertybių, kurioms ji vadovaujasi.


Komentarai

Populiarūs įrašai