Trumpos pastabos apie What's Next 2014


Norėjau, kad mano pranešimas, kurio tema "Grafinis dizainas: vitaminas ar vakcina" publikai būtų ir įdomus ir naudingas. Kadangi apklausa nedaryta (kai kuriose konferencijose, pvz. "Typo Talks", pranešėjai vertinami pažymiais), tad iš rankos paspaudimų ir padėkų man belieka tikėtis, kad publika nenuobodžiavo. Organizatoriai renginį filmavo, gal kada pasirodys ir video.

"What's Next" organizacija bei pranešėjų parinkimas ir jų kompetencija buvo išties aukštumoje (čia ne apie save :). Ir tai ne vien mano subjektyvi nuomonė. Primenu, kad WN organizavo 50/50 "Lofto" ("Menų fabrikas") ir "Penketų" (VDA Grafinio dizaino katedros studentai) bendra komanda. Linkiu jiems nenuleisti kartelės ir ateityje – publikos gausa (organizatoriai minėjo, jog salėje buvo apie 600 žiūrovų) rodo, kad lietuviai tokiems renginiams jau subrendo.

Gaila, kad galėjau pasiklausyti tik keletos pranešimų, nemačiau nei kūrybinių dirbtuvių, nei dizaino mugės – paskaitos ir konferencija "6pt" NDG, kurioje pranešimą pristatė grafinio dizaino l'enfant terrible David Carson (kas nėra girdėjęs apie David Carson kūrybą?), vijo iš vienos vietos į kitą.

Luko Šalnos fotografijos.





Komentarai

Populiarūs įrašai