Aistros dėl Tokijo 2020 m. Olimpinių žaidynių logotipo

Vos tik liepos 24 d. japonai pasauliui pristatė būsimų Tokijo OŽ logotipą, kai belgų dizaineris Olivier Debie (@OliDebie) apkaltino logą sukūrusį Kenjiro Sano plagijavimu, nes belgo nuomone, logas per daug panašus į 2011 m. jo sukurtą Lježo teatro logotipą



Mano nuomone, tai atsitiktinumas, be to – ir tai pagrindinis argumentas – Lježo teatro logas Beneliukso prekių ženklų registre nėra registruotas (jei užsakovui ženklas svarbus, jis turėjo ženklą apsaugoti), nes, kaip teigia savo atsakyme Tokijo olimpinių žaidynių komiteto atstovai "Prieš išrenkant logotipą, buvo atlikta ilga ir išsami tarptautinė [ženklų] patikra". Niekaip kitaip visų egzistuojančių ženklų nepatikrinsi.



Kenjiro Sano
Bet užtat pasaulis išgirdo apie dizainerį Olivier Debie :)
Olivier Debie
O liepos 28 d. dar ir dizaineris Andrew Jackson (@WillDesignFor) palygino Kenjiro Sano logą su ispanų dizaino studijos "Hey studio" 2011 m. sukurtu ženklu, skirtu Japoniją nusiaubusio cunamio aukoms atminti. Tačiau patys ispanai bet kokių pretenzijų atsisakė.
Kas sekantis pretenzijų eilėje? Po saule nieko naujo, (beveik) visi mes tai patyrėme...

Moralas – registruokite savo logotipus, tai 10-ačiai metų kainuoja tik 69 € (vienai pasalugų/prekių klasei Lietuvoje) ir padaroma tai labai paprastai.


Kenjiro Sano spaudos konferencija dėl projekto originalumo (video iš britų "Daily Mail"):




Ši istorija baigėsi tuo, kad Tokijo Olimpinių žaidynių organizacinis komitetas Kenjiro Sano projektą atšaukė...









Komentarai

plugas sakė…
http://www.grapheine.com/actulogo/logo-paris-2024-plagiat

nerandu angliškai ...

Populiarūs įrašai