Mazochistanas

Supras tik tie, kurie kasdien paskendę technologiniuose procesuose.

Įvadas

Fotkės ir video yra iPado Apple Photos aplikacijoje, o tai didelis chaotiškas sandėlys. Laimei, pati Photos išskirsto panoramines foto, video, "timelapse" video į atskirus albumus. Bet paprastos fotkės lieka bendrame sandėlyje, vienintelis jų išskyrimas – leidžiama aktyvuoti širdeles ant jų. Vai vai vai.

Eiga

VIDEO

Vimeo (iPad). Video keliu iš Apple Photos aplikacijos tiesiai į Vimeo, bet naršyklėje atidaręs Vimeo, video matau su glitchais. Sucks. Tuomet tenka video kelti per naršyklės Vimeo (nes Vimeo aplikacijos neturiu, neįsirašiau). Įkėlus dešimtą ~10–20 sek. klipuką laukia siurprizas: „Viršijote dienos įkėlimų limitą“, be to leidžiamas tik vienas HD video, kiti bus SD, perspėja sistema. Pasirodo Vimeo riboja ne tik gigabaitus, bet ir per dieną įkeliamų video skaičių. Sucks. Kitą dieną matau vis dar tą patį pranešimą – viršijote dienos įkėlimų limitą. Chmmm...Kiek dienų reikia, norint sukelti ~ 20 trumpučių video???

Ok, lieka YouTube. Atidarau iPade YouTube aplikaciją. Keliu keliu keliu, rašau pavadinimus rašau, tik žiū – prie jau įkeltų (bene 12) video užrašas Pending. Po pusvandžio – vis dar Pending, ieškau atsakymo forumuose, kažkas rašo „Man jau savaitė kaip visi kelti video Pending. YouTube Settings aktyvinu Upload Over Wi-Fi Only – vis vien Pending, vėl kuičiuose forumuose, matau genialų patarimą „Bandykite įkelti per Youtube naršyklėje arba ištrinkite ir įrašykite aplikaciją iš naujo“. Ištrinu ir įrašau. Bingo! Veikia! Kelios dešimtys trumpučių video klipukų nukeliauja į Youtube. Vimeo Basic sucks.

FOTOGRAFIJOS

Apple Photos sandėlio fotkes pagal temas surūšiuoju į albumus. Laikas pasidalinti jomis internete.

Instagram (iPad/iPhone). Į Instagram fotkes galime kelti tik per Instagram aplikaciją. O ji rodo tik bendrą Photos fotkių sandėlį, nuo naujausios iki seniausios, o man reikia foto iš mano albumo „Juodai baltos foto“. Ieškau internete ar galima Instagrame pamatyti Photos sukurtus albumus, randu slaptą veiksmą ir pamatau albumus. Sukeliu nespalvotas fotkes. Pasiekimas.

Google+ dėl fotoalbumų problemos atsisakau (kol kas), nes sinchronizatorius į FB kažkodėl perkelia ne visą albumą, o tik vieną vienintelę albumo fotografiją (gal jau tai išpręsta? Bet nėra laiko eksperimentuoti).

Facebook (iPad/iPhone). Sukurtus tris teminius fotoalbumus nusprendžiu įkelti ne į FB uždarą asmeninį, o į viešą Dizainologijos FB puslapį. Tadam! Siurprizas Nr. 1 – iPado Apple Photos nemato mano kitų FB sukurtų paskyrų, tik pagrindinę (o ji ne vieša) :/ Sucks. Einu iš kitos pusės, per iPad FB aplikaciją. Tadam! Siurprizas Nr. 2 – iOS/FB net neleidžia sukurti albumų, kuriuo iš (ne viešos) asmeninės paskyros galėčiau pasidalinti viešoje (pakeitęs vieną ar du nustatymus). Chmmm…Perkelti šimtus fotkių iš iPado į kompą? Ar ne per daug laiko ir kompo megabaitų sąnaudų?

Ok, apeisim šį iOS apribojimą. MBP per Safari fb.com/dizainologija sukuriu albumą, bet kad jį aktyvuoti, reikia įkelti bent vieną fotkę. AirDrop kažkodėl neveikia. Opcijos - siųsti fotografiją iš iPado sau emailu į MBP, įrašyti ją į Dropbox/Drive, imti bet kokią iš MBP archyvo ir ją vėliau ištrinti? 

iPado Photos aplikacijoje Shared skyrelyje sukuriu tris naujus teminius albumus, perkeliu į juos fotkes iš paprastų albumų, „šeirinu“ sau, kad juos matyčiau MBP Photos aplikacijoje. MBP Photos juos pamato, bet…komanda Copy pilka (neaktyvi). O juk fotkę reikia nusikopijuoti į kietąjį diską, kad ją įkelti per naršyklę, nes iš Photos kitos FB paskyros nematomos. Sucks

Ok. MBP Apple Photos kuriu naujus albumus, perkeliu iš čia pat jame matomų „šeirintų“ iPado albumų fotkes į juos. Tad vis vien vyksta kopijavimo procesas, kurio pradžioje atsisakiau (na, bent jau video nereikėjo į BMP kopijuoti). Vieną fotkę iš naujojo albumo bandau kopijuoti ant darbastalio. Tadam! Veikia. Įkeliu ją iš MBP į FB albumą Dizainologijoje. Atidarau iPade FB aplikacijoje fb.cm/dizainologija – o albumo kaip tokio nėra, matau tik įkeltą iš MBP foto. iOS/FB albumų koncepcijos apskritai nesupranta… :/

Ką daryti? Kelti iš iPado į FB kalną foto be albumo ar kelti albumus į MBP, o iš MBP į FB foto albumą? Technologijos pribaigs… :/ Na, galima dar „šeirinti“ ir iCloude kabantį tų pačių fotkių albumą, bet…Tiek to.

Buvo ir dar kažkokios poblemos, bet jau nebeprisimenu kokios. A! kažkokia aplikacija nemato „Shared“ albumų, o tik paprastus abumus. Sucks.

Epilogas


Foto teko kelti iš MBP. Įkelt įkėliau, nors tai surijo nemažai laiko, bet žinau, kad kitą kartą jau nebeprisiminsiu, kaip vakar įveikiau technologijas. 

Kita vertus – juk visie šie socialiniai įrankiai yra nemokami, tad nėra ko skųstis...

Komentarai

Populiarūs įrašai