Eurobasket 2015 reklamos: ar galima tai vadinti reklama?

Žinoma, Lietuvos rinka ir gyventojų perkamoji galia maža ir žinoma, kad besireklamuojantys TV nori minimaliom investicijom gauti maksimalios grąžos, bet kažkaip apmaudu, kad mes JIEMS esame tuščia vieta  – iš esmės įspūdis toks, jog mums metamas sudžiūvęs kažkieno jau apgaružtas kaulas – „tau bus gerai ir taip“. Įspūdis toks, kad laikas sustojo ir aš matau pernykščias FIBA World Cup 2014 reklamas. Įspūdis toks, kad besireklamuojantys patys netiki reklama. Įspūdis toks, kad geriausia, ką Lietuvoje galima sukurti, tai animuoti laikraščio skelbimą (nors net paaugliai jau kuria su visokiais GoPro, GoPro Spherical, DJI Phantom 2 Vision ir dronais-kvadrokopteriais). 

Turbūt tik Lietuvoje geriausia vieta reklamuoti koldūnus – „private party“, skambant à la David Guetta ritmams, o saulėgrąžas – paplūdimyje/paupyje merginų su bikini apsuptyje. Ar tik tokios reklamos mes – potencialūs pirkėjai – verti? Ar taip viliojami klientai XXI a.? Gal tai kanonų laužymas? Kažin ar pirkėjas tuo patikės. Ir balionai. Visi pamišo dėl oro balionų ir tai net tampa juokinga.

Įdomus pastebėjimas – reklamos sunkiasvoriai (bankai, vaistai, telekomunikacijų bendrovės) reklamų Eurobasket 2015 metu atsisakė. Gal nuo aštuntfinalio pasirodys?

P.S. Niekad nemačiau "Super Bowl" finalo – nejau ir Amerikoje kas antra reklama susieta su amerikietišku futbolu?

Pradedame animuotų laikraštinių skelbimų pynutę: pigu.lt
Nejau lietuviai nuo šašlų, kebabų ir daktariškos dešros metėsi prie šaldytų hamburgerių? Pakuotės tekstą ėmė ir patingėjo išversti į čiabuvių kalbą.
Žinoma, geriausia (ham)burgerius lauke kepti apsirengus kostiumu.  Tokia lietuviška mada. Ir gerai, kad herojus su Jasaičio pagalba įdėti į krepšį neužmiršo. Kitaip niekas burgerių nepirktų .
Ir vėl animuotas laikraščio skelbimas.
Dar viena animuota laikraščio reklama. Nesugebėta net "Židiniai ir kaminai" į stačiakampį padoriai įkomponuoti! Ir "K" didžioji???
Tas pats, kaip ir pernai. Na ne, keli kadrai kitokie.
Net "Electrolux" – kaip ir dauguma – tesugebėjo pateikti animuotą laikraščio skelbimą :(
Turbūt dirbtiniausias Kazlausko monologas gyvenime. Ir mes juo patikėsime?
"Eternit Baltic" pasistengė priblokšti efektais, bet užmiršo tribūnose prilipdyti žiūrovų. Kokią gi euforiją išspausi, rodydamas treniruotę? Be to, komandos labai įdomios – po 4 žaidėjus. Kita vertus ar mūsų krepšinis kada nors garsėjo "stogais"?
Balionai, balionai, visur balionai. Kaip ekonomiška: vaizdas tas pats, keičiam tik logus, tai "Weber", tai "Fido" (žr. pavyzdžius žemiau). Ir – desertui – COMIC SANS!!!
Nuo šiol seksualiausias ir glamūriškiausias dūzgių maistas – koldūnai. 
Gražiausias ir nepakeičiamas vakarėlių atributas.  O gal įvyks stebuklas ir taip atsitiks?
Aišku, kad ūsuoto Jankūno niekas nepažins, o Mačiulio net nepastebės. Situacija nuobodi ir dirbtina, be idėjos. Nei jie savo gyvenime, nei juo labiau vakarėliuose valgo tuos koldūnus.
Koldūnai įvairioms progoms.
Dar vienas animuotas skelbimas be idėjos. Sužavėjo pakraigės linija. Ką ji galėtų reikšti?
LHV susiprato rodyti naujesnius įvykius, bet taip ir norisi pasakyti: – Graikijos krizė? O koks joje LHV vaidmuo? Ką bankas siūlo? Konstatuoti įvykius post factum?
Nesupratau, ką siūlo "Mogo", kol nepamačiau reklaminio stendo per rungtynes. Klipas be jokios idėjos ir su prastu tekstu.
Asketai. Animuotas laikraštinis skelbimas su keliais 3D drugeliais.
Balionas! Ir vėl balionas! Su prastai parinktu ir įkomponuotu tekstu.
Nejau "Provident" tiki, kad per sekundę kas nors sugebės perskaityti tiek teksto?
Vienas iš šviežesnių vizualinių sprendimų
Dar vienas animuotas laikraštinis skelbimas. "König Stadter" yra pavadimas ir t.b. išskirtas kabutėmis.
Man regis "Švyturys" šią "nealkoholinę" reklamą naudos 10, o gal ir 100 metų. Kodėl miega "Stumbras"? Galėtų išleisti nealkoholinę degtinę.
Šykštumo apoteozė: balsas + logas. Ir tai vadinasi įtikinanti reklama? O gal ji nuobodi, bet efektyvi? To niekada nesužinosime.
Balionai! Ir vėl balionai! Jei "lengvai" – kas gi daugiau? Šriftas iš moksleivio sąsiuvinio.
Animuotas laikraštinis skelbimas. Liūdnuva.
Spėju: tikslinė auditorija – pasiturinčios moterys? Keisk fantazijų pasaulį į tikrą? Nuimkite, prašau, tą šriftą iš "multiko"!
Pažintys ne kiekvienam – tik tiems, kas reguliariai mokės. Nieko geriau nesugalvota, kaip parodyti stop kadrą. "Sojuzmultfilm" tipo šriftas-logas-domenas visiškai ne į temą.
O taip! Sunku įsivaizduoti saulėgrąžas be jūros ir tuščio paplūdimio!  
Ir apskritai – TV reklamuoti saulėgrąžas? SAU-LĖ-GRĄ-ŽAS???
Garsioji "Žalia-raudona giria": skurdu, banalu ir netikęs šriftas.

Komentarai

Populiarūs įrašai