Viena banali lietuviška istorija

Retas kuris jau beprisimena 2013 m. vasarą plačiai reklamuotą “Respublikos” priedo “Laisvalaikis” dizaino atnaujinimo projektą. Buvo sukurtas visas konkurso brendingas – nuo pavadinimo “Out of the box”, vizualios idėjos Spike Jonze “I’m here” stiliuje, PR turinio, pažadėtos 10000 Lt (~2900 €) premijos ir darbo “Laisvalaikio” redakcijoje, puslapio FB (facebook.com/outofthebox.lt – nebeveikia), G+:

OUT OF THE BOX's Google Profile

OUT OF THE BOX hasn't shared anything on this page with you.

svetainės:

OUT OF THE BOX!

Pirmosios idėjos ir užklausos dėl "Laisvalaikio" konkurso jau pasiekė leidėjus ir iš tokių šalių kaip Prancūzija, Indija, Didžioji Britanija, JAV, Kanada... Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijoje studijuojantys studentai iš užsienio – Nigerijos, Vengrijos, Portugalijos - taip pat traukia idėjas iš dėžės, o mes nekantraujame pamatyti, kokį žurnalą norėtų pamatyti ir Lietuvoje gyvenantys kūrybininkai.

iki “Youtube” videoklipo:

Konkursas įvyko, visaliaudinio jaunimo balsavimo metu išrinktas internetinio balsavimo nugalėtojas – VTKD trečiakursės Paulinos Morkeliūnaitės (dabar – “Partizanas” dizainerės) – projektas. 

Jos interviu  “Respublikoje”:

Respublika.lt - žinių portalas - Naujienos

Naujienų portalas, Žinių portalas, Lietuvos naujienos, Pasaulio naujienos, Pramogos, Sportas, Kultūros naujienos, Mokslas ir technika, Blogai, Sporto žmonės, Julius/Brigita, Pastogė, Laisvalaikis, Vakaro Žinios, Respublika

Suburta autoritetinga komisija (VDA prof. Audrius Klimas, LGDA pirmininkas Gediminas Lašas, fotografas Tomas Kauneckas, VTDK GDK vedėjas doc. Jonas Malinauskas, marketologas Artūras Olšauskas, Lietuvos fotomenininkų sąjungos pirmininkas Jonas Staselis, ”Laisvalaikio" leidėja, SEB banko atstovai) išrinko nugalėjusį projektą (autorius/-ė nežinomas):
Ir? Nieko. Rebrendingo neprireikė. Arba "respublikonai" neįvertino situacijos rinkoje. Neaišku ir ar išmokėjo nugalėtojui/-ai premiją. Šiandien “Laisvalaikis” toks pat, kaip ir 2013 m. pavasarį:

Respublika.lt - žinių portalas - Priedai

Naujienų portalas, Žinių portalas, Lietuvos naujienos, Pasaulio naujienos, Pramogos, Sportas, Kultūros naujienos, Mokslas ir technika, Blogai, Sporto žmonės, Julius/Brigita, Pastogė, Laisvalaikis, Vakaro Žinios, Respublika

Lygiai taip pat 2008 m. buvo kurtas "Lietuva – Europos kultūros sostinė" logas, lygiai taip pat apipavidalinimą savo "Porsche" ralio komandai rinkosi T.Barštys, lygiai taip pat logą sau rinkosi Lietuvos kamerinis orkestras, taip pat jau antri metai LR URM funkcionieriai “gimdo” Lietuvos šimtmečio logotipą ir t.t. Žodžiu, nieko naujo po saule – sergame vis tuo pačiu atsakomybės trūkumo sindromu.

Komentarai

Anonimiškas sakė…
Kiek pavyko sužinoti, tai buvo tiesiog nuo pat pradžių Laisvalaikio piaras, gudriai slėptas po a la logotipo konkurso organizavimu. Ir kodėl gi nepažadėjus 10 000, jei vis tiek nežadi mokėt? O tai jau daug blogiau, nei atsakomybės trūkumo sindromas. Ir deja, tai jau ne pirmas toks “konkursas“, taip, kad kolegos būkite būdrūs.

Populiarūs įrašai