Pagaliau aplenkėm 1991-ųjų Vokietiją!



Info dizainas. Vakar, po rekonstrukcijos atidarytas dar 1861 m. statytas, gražus kaip nuotaka Kauno tunelis. Jo ilgis ~1300 m, rekonstrukcijos kaina - 100 Mln Lt, t.y. 1 cm kainavo ~770 Lt. Po rekonstrukcijos traukiniai tuneliu galės važiuoti 83 km/val. greičiu. 1991 m. Vokietijoje atidarytas naujas (ne rekonstruotas) Mündener tunelis, kurio ilgis 10500 m, kainavo ~100 Mln € (345 Mln LT), t.y. 1 cm kaina ~95 € (~328 Lt). Tuneliu traukiniai gali važiuoti 240 km/val. Vadinasi per 20 m. kainų prasme mes pavijome ir dvigubai aplenkėme 1991 m. Vokietiją. Va, kad taip technologijose ir dizaine judėtume į priekį...

Komentarai

Anonimiškas sakė…
http://www.miestai.net/forumas/showpost.php?p=386332&postcount=62
ilona sakė…
liuksiskas straipsnis :)tiesiog juoda ant balto
ėjau prošalį sakė…
1. Na šiaip 18 metų yra pakankamas laiko tarpas nemažai infliacijai
2. 1991 m eurų nebuvo
3. Seną daiktą remontuoti visada yra brangiau nei pastatyti naują, ypač jei tas senas yra Kultūros vertybė ir jį saugo atitinkamos įstaigos biurokratai
4 juokingas greitis. kokiu greičiu važiuotumėte automobiliu jei pravažiuotumėte tokį kelio ženklą: baltas apskritimas su raudonais kraštais ir viduje įrašytu skaičiumi 92,5? nors žinau iš kur jis nukopijuotas. bet vistiek juokinga... :)

žodžiu prašovėte

P.S.
Dizainologija sakė…
nesu ekonomistas ir nesistengiau pataikyti i desimtuka. siaip pasvarstymas - nuo lito ivedimo 1993 iki dabar vargu ar buvo 200% infliacija (toks kainu skirtumas). eurais kaina parasyta aiskumo delei, nes suma markemis (200 Mln DM), sunku lyginti, kadangi markiu senai nebera. o jei galima butu pigiau pastatyti nauja tuneli, klausimas, kam daryti brangiau? greitis net ne juokingas - komiskas, bet gal ten vienas istisas posukis?
Anonimiškas sakė…
Gerai, kad teturime vieną tunelį, kurį remontavo tiek metų ir tiek milijonų suikšo. O kas būtų, jei kaip Šveicarijoje, tunelis po tunelio? Gal pasakykim tiesiai šviesiai kaip yra: plovykla. Kam daryti gugenheimo muziejus iš tuelio, jei tunelis lankymui uždarytas?
Anonimiškas sakė…
drisciau speti, kad jei kauno tunelis yra su tokiu staigiu posukiu, tai 200 km jame neisvytysi

Populiarūs įrašai