Sochi 2014 identitetas



Gruodžio 1 d. Maskvoje oficialiai pristatytas 2014 m. žiemos olimpinių žaidynių Sočyje identitetas. Stilių kūrė "sunkiasvoriai" - Interbrand Zintzmeyer & Lux Rusijos padalinys. Projekto biudžetas, anot organizatorių, mažesnis nei Londono olimpinių žaidynių ID programos (400 000 svarų). Tai pirmas olimpinių žaidynių logas su įtrauktu internetiniu adresu. Pastebima tendencija - logotipuose ima dominuoti tekstinė dalis (Londonas, dabar Sočis), simboliai nueina į antrą planą ar išvis nunyksta.

Komentarai

Andrius sakė…
šiaip yra visai neblogas rusų bandymas

http://www.behance.net/Gallery/Sochi-2014-Winter-Olympics-Official-Logo-Bid/355269

bent jau spalvos tai ryškesnės.
to Andrius sakė…
Pritariu, tavo nurodytas logo tikrai labiau tinka, nei isrinktasis, bet, kaip sakoma "Rosiju umom nepaniat"
Anonimiškas sakė…
Minetas "Transformer Studio" pasiulymas greiciausiai netiko del per didelio stilistinio jo panasumo i Nagano OŽ emblema:
http://www.turin2006.com/Global/Images/Games/GamesCollectionEmblems_540x580/winter/1998_nagano_logo.jpg
Anonimiškas sakė…
sudinas logo. is pradziu negalejau iskaityti, kad ten 2014 parasyta, galvojau kazkoks rusiskas zodis. o po to apsilankiau kazkokiame informaciniame sochi.ru portale :( net paveiksliuko pagailejo, veltedziai

Anonimas.
Unknown sakė…
argi tekstines dalies dominavimas logotipuose - tendencija? Kad nieko kaip ir naujo cia. Man logo patinka (apart keliu smulkmenu). Beje filmukas labai kliuvo. Informacija per greitai eina, per trumpos pauzes! Fiziskai nespeji perskaityt. sunku isisavint.
Unknown sakė…
Anonimiskas, nebutinai visi logo turi buti akivaizdziai iskaitomi. Juk mastancios butybes esam ir galim suprast ilgiau paziureje ir pagalvoje. O ir kodel visada paveiksliukas turi buti?
Anonimiškas sakė…
Todel, kad pagalvoti galima apie kazka idomaus, smagaus, kalbu apie tai, kad pagalvojus is raidziu galetu susidaryti slides, trasa ar kas nors panasaus.. o cia reikia galvoti, kokia tai galetu buti raide/skaicius. Gerai pagalvojus galima suprasti, kad ten parasyta 2014, nors atrodo, kad parasyta zoiy. Taciau kaip begalvotum, niekaip nesugalvosi teisingo atsakymo i klausima ar adresas yra sochi2014.ru ar sochi.ru Cia logika nepadeda (nes logiski abu variantai), todel si galvosuki tenka spresti bandymu-klaidu keliu. Nekenciu sito logo.

Anonimas.
Unknown sakė…
o jetau kaip banalu, atgyvena kazkokia.

;)
Anonimiškas sakė…
cia apie slides ir trasa? :) aisku, kad banalu. stipriausios asociacijos visada yra banalios, o dizaineriu uzduotis banalius dalykus pateikti originaliai.

A.
Unknown sakė…
nu gerai jau gerai :)
Edvardas sakė…
prieš kiek jau metų buvo aišku, kad Sočyje vyks 2014 m. olimpinės, tai čia net galvoti nereikėjo nieko, kad perskaičius žodį "Sochi" po apačia pamatyti "2014".
Anonimiškas, nesuprantu tavo frustracijų...
Unknown sakė…
Tai zinai, net ir idealiausiame darbe bus randama prie ko prisikabint. Visiems itikt neimanoma.
Anonimiškas sakė…
as nesikabineju, vertinu objektyviai, akis bado sis logas. sakykit, kas jame gero?

dabar metes zvilgsni perskaiciau sochi zloy :(

Anonimas.
Andrius sakė…
Jei pažiūrėsite www.sochi.ru tituliniame puslapyje prezentacini video (kur vyko emblemos pristatymas is raudonosios aikstes)

tai apie 19 min šoka Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko :)
[ ] tomas sakė…
Tik paskaites komentarus supratau kad ten parasyta 2014.
na as nieko blogo tame nematau, nes nemanau kad viskas turi buti ir aklam aisku. bet ka ten veikia tas kiauras .ru? sitas logas tiktu gal pavyzdziui kokiam Океан универмаг'ui.
dar koki pingvina ikist ir super:)

Populiarūs įrašai